Uurcodes

Uurcodes

In de systeeminstellingen kunnen uurcodes worden aangemaakt.





Per uurcode kan aangegeven worden wat de specificaties zijn en op welke code deze geboekt moeten worden.


Invoeren nieuwe uurcode

  1. Start met het invoeren van een omschrijving

  2. Kies daarna de categorie

    1. Normaal; voor uren die als gewerkte uren tellen

  3. Kies het type
    Let op: verlof, ziek, bijzonder verlof zijn allemaal Statussen en hiervoor mag geen uurocde aangemaakt worden.

    Voor ORT adviseren wij om een declaratie hiervoor aan te maken in plaats van een uurcode. Mocht er toch voor gekozen worden om een uurcode te gebruiken voor de ORT let dan op dat de categorie op "overwerk" moet staan.

  4. Geeft het percentage aan.

  5. Nacalculatie, dit houdt in dat als er later een correctie is op de uren die op deze uurcode genoteerd worden ook na gecalculeerd worden.

  6. Verschillen, uren die meegenomen worden op de verschillenlijst. De verschillenlijst geeft aan of de medewerkers meer of minder hebben gewerkt dan hun contracturen.

  7. BKR ratio, geef bij de uurcode aan of deze uren mee tellen voor de berekening van de BKR in het adviespaneel onder de personeelsplanning.

  8. Vakantie opbouw, geef aan of er over deze uren vakantie opbouw plaats moet vinden of niet.

  9. Contracturen, geeft aan dat deze uurcode invloed heeft op het contract, hiermee worden dan plus en min uren in de compensatie uren meegenomen. Als deze niet aan staat dan worden ze niet meegeteld voor de compensatie.

  10. Sociale verzekering, als deze is aangevinkt dan moet er bij exporteren de code ingevoerd worden zodat dit geëxporteerd kan worden.

  11. Zichtbaar in werknemersportaal. Wanneer de uurcode zichtbaar is in het werknemersportaal kunnen medewerkers via het portaal deze uurcode selecteren om een dienst toe te voegen.

  12. Wanneer deze niet zichtbaar is kan er alleen via de urenverwerking op deze uurcode worden geregistreerd.

  13. Externe uurcode vaste krachten, de code ( looncomponent) die meegegeven wordt in de salarisexport naar de salarisverwerker.

    1. Als er geen externe code ingevoerd wordt dan worden deze uren niet meegenomen met de export

    2. Het kan zijn dat er voor bepaalde uurcodes geen export nodig is, omdat jullie die uren intern alleen gebruiken of alleen in dit systeem.

    3. De externe codes zijn de codes van het salarispakket, zodat zij vanuit het export document kunnen zien aan de code om wat voor soort uren het gaat.

    4. bv gewerkte uren staat een code voor vaste krachten - deze uren zijn belangrijk voor de loonjournaal posten, gewerkte uren bij oproep krachten betekent dat deze uren uitbetaald moeten worden.

In Quebble kan er zoveel uurcodes aangemaakt worden als dat de organisatie wilt. Als deze uren in de export mee moeten komen dan is het van belang om de externe code van het salarispakket aan te vragen zodat het goed gekoppeld kan worden en het exportbestand goed kunnen inlezen. 


Uurcode tonen/verbergen

Mocht een uurcode niet meer in gebruik zijn dan kan deze uitgezet worden door het vinkje uit te zetten bij uurcode tonen.
Zodra de uurcode is uitgezet zal deze nog wel zichtbaar blijven bij de reeds ingeplande, ingeleverde en goedgekeurde uren. Na het wijzigen of kopiëren van een bezettingsrooster, zal de uurcode automatisch aangepast worden naar gewerkte uren of als er gebruik gemaakt wordt van nummering dan wordt nummer 1 getoond.





De volgorde van de uurcode is te bepalen via de instellingen / systeeminstellingen / uurcodes

Door op het potloodje te klikken rechts in de regel

 

Wordt het veld geopend en kan een volgorde nummer toegevoegd worden



Notes:

·        Zodra het systeem een uurcode met nummer heeft worden de uurcodes zonder nummer op alfabet getoond.

·        Als er nog geen gebruik gemaakt wordt van deze functie worden de uurcodes getoond zoals het nu in het systeem staat.

·        Als er een nieuwe uurcode toegevoegd wordt is “volgorde nummer” een verplicht veld.

 

 

Als de uurcodes voorzien zijn van een volgorde nummer dan wordt dat overal in Quebble in die volgorde getoond:

 

De volgorde via de instelling:


 

In de planning:



In het bezettingsrooster:



In de urenverwerking:






In het werknemersportaal:







Open image-20210514-070135.png



In het managementportaal:



Als er een nummer wordt gekozen die al in gebruik is wordt er een melding getoond


    • Related Articles

    • Gewerkte uren per uurcode per vestiging

      Dit rapport geeft aan hoeveel uren er op welke status en uurcode zijn goedgekeurd op de geselecteerde vestiging. Bij de uurcode/status staat vermeld om welke status het gaat, speciaal verlof, verlof of ziekte. voor de status normaal worden de ...
    • Aanpassing weergave planning (aanvulling Release 288)

      Tabblad voorkeuren aangepast Het tabblad voorkeuren is verplaatst van een tabblad naar een instelling. Deze instelling is terug te vinden op de planningspagina. Deze instelling wordt standaard weergegeven voor alle medewerkers die toegang hebben tot ...
    • Release 299 (2-9-2024)

      Op 20-8-2024 is Release/Sprint 297 terug gedraaid i.v.m. issues op de webapplicatie. De tickets die in deze sprint stonden hebben we toegevoegd aan deze sprint (Release/Sprint 299). Release 298 was een 'Wist je dat?' versie. Mocht je deze nog niet ...
    • Planning

      Weergave planning De weergave van de planning wordt in het midden van het scherm getoond. Zo is één oogopslag te zien welke medewerker met welk tijdstip op welke groep ingepland staat. Bovenaan de planning staat een balk Een vestiging / groep ...
    • Release 294 (24-6-2024)

      Release 293 is zojuist op de productie omgeving geplaatst en Release 294 is op de acceptatie omgeving geplaatst. Release 294 gaat op 8 juli in productie en bevat: 1 spotlight, 6 aanpassingen, 1 nieuwe functionaliteit, 5 opgeloste bugs en 4 ...