Datatemplate invoegen in HR

Datatemplate invoegen in HR

In de SDB HR applicatie kan een datatemplate op twee verschillende manieren worden vastgelegd, een document template of een email template.


 


Document template uploaden

Een document template is een Word document dat wordt geüpload in beheer. Het document dient het bestandstype ‘.doc’ of ‘.docx’ te hebben. Het uploaden kan bij de menuoptie:


Klik op nieuw om een nieuw document template toe te voegen.
Klik op bewerken bij een template indien het gewijzigd dient te worden.
Gebruik de button verwijderen alleen als een template en de daarbij behorende procesinrichting verwijderd dient te worden.

Document template in proces

Zodra een document template in beheer is geüpload, kan het optioneel aan één of meerdere proces-stappen worden gekoppeld. Volg voor het koppelen de volgende stappen:

1.     Ga naar [ Beheer | HR | Processen ] en klik op bewerken bij het proces waaraan de document template wordt toegevoegd.

2.      Ga naar de Formulieren en klik bij “Selecteer een processtap” op de stap van het proces waarbij de document template wordt toegevoegd.
 Het is helaas niet mogelijk om templates bij een medewerkerstap in te richten.

3.      Zoek het geüploade document template bij de rubriek “Document templates” , klik aan het einde van de regel op “Verborgen” en zet de bevoegdheid naar “Lezen”.

4.       Sla het proces op.

Email template maken of bewerken

Een email template wordt gemaakt in de SDB applicatie zelf en is ook een onderdeel van de procesinrichting. Volg voor het maken/bewerken van een email template de volgende stappen: 

1.      Ga naar [ Beheer | HR | Processen ] en klik op bewerken bij het proces waaraan het email template moet worden toegevoegd.

2.     Klik op stappen om naar de stappen te gaan.

3.     (Optioneel) Klik voor een nieuwe email template op het + icoon en selecteer het type email. Ga hierna verder met de volgende stap.

4.     Klik voor het bewerken van een email template op de processtap:
 

5.    Vul de email template aan met de gewenste gegevens.
Groep / Email Deze instelling bepaalt wie een email ontvangt zodra een mutatie de stap in het proces bereikt. De groep of email dient een waarde te hebben, beide mag ook.
Onderwerp Het onderwerp van het emailbericht, hier kunnen ook tags in worden gebruikt.
Inhoud De inhoud van het emailbericht, ook wel de body genoemd. Plaats hierin de tekst van het template. Bijvoorbeeld door het uit een eerder opgemaakt Word document te kopiëren.Ga voor een overzicht van de beschikbare velden naar beschikbare gegevens.

6.    (Optioneel) Sleep de emailstap naar de plek in het proces waar de email verzonden dient te worden.

7.    Sla het proces op.


    • Related Articles

    • Introductie datatemplates

      Op verschillende plaatsen in de HR applicatie is het mogelijk om datatemplates te gebruiken. Datatemplates maken gebruik van een dataset die getransformeerd wordt naar bijvoorbeeld een word-document of een e-mailbericht. In deze infonote wordt ...
    • Beschikbare gegevens in datatemplates

      Hieronder zijn de gegevens terug te vinden die in datatemplates gebruikt kunnen worden. Bron In deze kolom staat de omschrijving van het veld zoals het in SDB Salaris of SDB HR in de medewerker basisgegevens op het scherm herkenbaar is. Kolom Tag Dit ...
    • Datatemplate maken

      Voor zowel email- als document templates is het raadzaam om de template op te maken in een tekstbewerker zoals Microsoft Word. Hoewel het voor email templates niet noodzakelijk is, geeft het meer opties voor de opmaak. Voor een document template ...
    • Beheer inrichting

      Om gebruik te kunnen maken van verlofregelingen in HR, dienen er een aantal items te worden ingericht in SDB Beheer. Rollen en bevoegdheden voor de schermautorisatie van medewerkers, managers en beheerders Stamtabel voor de inrichting van ...
    • Draaiboek jaarovergang SDB HR / SDB Salaris 2023/2024

      Met dit draaiboek informeren wij u over alle data, acties en procedures die van belang zijn voor de jaarovergang. Ook geven wij u tips over zaken waar u extra op kunt letten. Zie het document in de bijlage voor meer informatie.