Medewerker handmatig toevoegen

Medewerker handmatig toevoegen

Onder het tabblad Personeel kunnen nieuwe medewerkers worden toegevoegd, indien deze instelling aangezet is door onze servicedesk.

Door medewerker toevoegen te selecteren wordt een invoer scherm getoond. Door deze gegevens in te voeren komt de medewerker in het personeel overzicht waar de medewerker geselecteerd kan worden en de gegevens ingezien kan worden.


 

Alle velden die voorzien zijn van en sterretje zijn verplichte velden.

N.B:

  • Een mail adres is uniek, er kan maar één medewerker aan gekoppeld worden

  • Personeelsnummer is uniek – hanteer hier het personeelsnummer wat al bekend is, zodat de eventuele export zonder problemen verloopt. Let op indien er ook gebruik gemaakt wordt van een HR pakket, dient de personeelsnummer te beginnen met QB.

  • Een eind datum is geen verplicht veld.

Als er bij het invoeren van een medewerker een melding komt dat het mailadres al bekend is, dan betekent dit dat de medewerker ooit al een account bij Quebble heeft gehad. Meld dit dan via ons serviceportaal zodat wij de oude gegevens kunnen ontkoppelen.

Om te voorkomen dat alle gegevens opnieuw ingevoerd moeten worden, kan er bij zo’n melding een fictief mailadres tijdelijk ingevoerd worden om toch de medewerker in het systeem te krijgen.

Voor het activeren van het account is het belangrijk dat het juiste mailadres wordt ingevoerd. Dit kan via de knop ‘Personeelsgegevens beheren’ worden gewijzigd.

Let op: een account wordt niet automatisch geactiveerd, dit is een handmatige actie die via personeel of via de instellingen / rollen / rechten geactiveerd kan worden.

Met de activatie krijgt de medewerker een mail met een link om een wachtwoord aan te maken.

 

Alle medewerkers hebben automatisch de rol werknemer. Als ze meer rechten hebben dan kan dit aangepast worden via de instellingen/ rollen & rechten.

 


    • Related Articles

    • Gebruiker toevoegen

      Bij instellingen, rollen en rechten, rechten per gebruiker kan er een gebruiker worden toegevoegd. Er opent een tabblad ‘Gebruiker’. Hier kan de nieuwe gebruiker gezocht worden door op “Nieuw” te klikken. Mocht de gebruiker niet in deze lijst staan, ...
    • Jaarrapport per medewerker

      In het Jaarrapport per medewerker wordt er een overzicht getoond van de medewerker op jaarbasis. Zo kan er gecontroleerd worden of de medewerker op jaarbasis voldoende ingepland staat, wat de actuele stand is van de goedgekeurde uren. Het rapport kan ...
    • Declaraties per medewerker

      In dit rapport worden de declaraties van de medewerkers getoond. Er kan gekozen worden om het rapport te tonen per medewerker of per vestiging. In het rapport worden alle declaraties getoond die door de organisatie ingevoerd zijn in de instellingen. ...
    • Declaraties afronden medewerker uit dienst

      Bij ‘Declaraties van medewerkers uit dienst’ wordt direct een lijst getoond met alle declaraties die nog open staan van medewerkers die uit dienst zijn. Afhandelen Declaraties van medewerkers uit dienst: Stap 1: Het systeem toont direct het overzicht ...
    • Gewerkte uren per medewerker per locatie

      volgt